Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Boulevard Ring. Na Pohode uvedú flanérsku esej o Moskve

Pre tých, čo ešte nepoznajú pojem flanér, ale radi spoznávajú svetové metropoly netradičným spôsobom, bude na blížiacom sa festivale Pohoda určite vhodnou zastávkou Literárny stan Martinus, kde v sobotu 13. júla uvedú slovenský preklad knihy publicistu Fabiana Saula s názvom Boulevard Ring.

Fabian Saul je šéfredaktorom nemeckého magazínu Flaneur, ktorý každé svoje číslo venuje jednej ulici v niektorej zo svetových metropol. Jeho autori a autorky sa ponárajú do mikrokozmu ulíc a prinášajú odtiaľ originálne príbehy. Doteraz vydali sedem čísel, v ktorých sa venujú uliciam Atén, Moskvy, Leipzigu či Montrealu.

Flanér, mestská postava, ktorá sa necháva unášať džungľou mesta mimo vyšliapaných chodníkov, je prítomný aj v Saulovej knihe Boulevard Ring, ktorá sa odohráva na jednom z centrálnych okruhov Moskvy. Saul krúži po prstenci ruskej metropoly a skladá kúsok po kúsku obraz mesta, kde sa stretáva minulosť s budúcnosťou.

Slovenský preklad eseje Fabiana Saula vydáva Literárna bašta v preklade Mariána Hatalu s podporou Fondu na podporu umenia a Goetheho Inštitútu. Uvedenie knihy za účasti autora a prekladateľa sa uskutoční v sobotu 13. júla na festivale Pohoda, o 18. hodine v Literárnom stane Martinus.

Projekt Literárna bašta z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je zároveň jeho hlavným partnerom.

Text je z tlačovej správy vydavateľstva Literárna bašta

Zobraziť diskusiu (0)

Podobný obsah

Náš člověk aneb A. J. Fikry o knihách, které fakt nemusí

Náš člověk aneb A. J. Fikry o knihách, které fakt nemusí

Otevřel jsem knihu Příběhy opředený život A.J. Fikryho. A tam po pár stránkách našel tohle knihkupecké vyznání:

Od Kyjevské Rusi k Pussy Riot

Od Kyjevské Rusi k Pussy Riot

Martin C. Putna napsal knihu o souvislostech ruských dějin. Jaký div, že se z knihy stala událost a žádané zboží. Rus je v tancích zase za humny...

Flannery O´Connor: A násilní ho uchvacujú

Flannery O´Connor: A násilní ho uchvacujú

Koncom februára Artforum vydáva knihu americkej autorky Flannery O´Connorovej. Kúsok americkej južanskej gotiky ochutnajte už teraz: