Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Čo číta jazykový redaktor a básnik Viktor Suchý?

Duchovná sci-fi z neďalekej budúcnosti: mimozemšťanmi vyžiadaný misionár Peter šíri na planéte Oáza, v malej komunite, kde vládnu pokoj, opatrnosť a pomalosť, slová evanjelia. Jeho manželka Beatrice zatiaľ čelí rozpadu ľudského spoločenstva na Zemi. Písomné spojenie ponad priepasť priestoru a času je nedostatočné, obaja sa pod tlakom odlišnej skúsenosti menia a vzájomne ešte väčšmi vzďaľujú. Fascinujúci vesmír fikcie stvorený jedným z najlepších prozaikov našich čias čitateľa pohltí a privedie k nečakaným otázkam a úvahám. Ukazuje, že veľa sa môžeme naučiť aj od vymyslených bytostí z vymysleného kúta kozmu.

„Záře zalévala celou místnost, proměňovala kávovary v sochy zdobené drahokamy, hliníkové židle ve vzácný kov, stojany s časopisy v zikkuraty, plešaté hlavy v lampy.“

„Měl pocit, že pro každou věc je jedno slovo – ale jen jedno. Básníci by to tu měli těžké.“

Kniha zvláštních nových věcí

Kniha zvláštních nových věcí

Michel Faber

Peter Leigh – misionár s pohnutou minulosťou – sa vydáva na najdôležitejšiu cestu svojho života a odlieta do jednej zo susedných galaxií, aby miestnych obyvateľov, lačných po kresťanskej viere, zasvätil do učenia Biblie – „knihy zvláštnych nových vecí“. Táto výprava vystaví zaťažkávajúcej skúške nielen Peterovo náboženské presvedčenie, jeho povedomie o tom, čo zvládne ľudské telo, no zo všetkého najviac preverí jeho lásku k manželke Bee. Kniha zvláštních nových věcí je dokonale originálnym dobrodružným príbehom o viere a putách medzi dvoma ľuďmi, ktorých od seba delí mnoho svetelných rokov. V tomto dôležitom románe sa Faber, tak ako už mnohokrát, vymkol všetkým žánrovým očakávaniam. Stvoril fascinujúci fikčný svet a súčasne načrtol jeden z možných scenárov budúcnosti ľudstva.

Kúpiť za 17,57 €