Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Nákupom kníh ste pomohli 150 deťom. Ďakujeme!

Prostredníctvom zaokrúhľovania nákupu na stránke internetového obchodu Artforum ste vy, naši zákazníci, prispeli na pomoc najchudobnejším deťom. Vďaka vám im prostredníctvom neziskovej organizácie Mary's Meals posielame 3 500 eur. Zaokrúhľovanie pokračuje; od 1. apríla budeme zbierať peniaze pre nadáciu Integra.

Žiaci v škole Blantyri v Malawi. Zdroj fotografie: Kniha Neobyčajný príbeh Mary's Meals.

Ak si objednávate knihy na internetovom obchode kníhkupectva Artforum, určite viete o možnosti zaokrúhliť finálnu sumu nákupu v prospech neziskovej organizácie.

Od júna 2022 do konca marca 2023 ste prispievali organizácii Mary's Meals, ktorá pomáha deťom nájsť cestu von z chudoby v 18 krajinách sveta.

Okrem toho sme na jeseň v spolupráci s Danielom Pastirčákom spustili opätovný predaj znovunájdenej knihy Damianova rieka. Celý zisk z jej predaja tiež putoval organizácii Mary's Meals.

Koncept Mary's Meals je jednoduchý a overený: organizácia identifikuje lokalitu s vysokým počtom detí žijúcich v extrémnej chudobe, ktoré nechodia do školy.

Pomocou svojich zdrojov pre nich zabezpečí obedy v škole a výsledkom sú najedené deti, ktoré sa vzdelávajú. Okrem okamžitej pomoci (jedla) tak deti dostávajú aj systémovú pomoc – vzdelanie im umožňuje nájsť cestu z extrémnej chudoby a zlepšiť svoje životné podmienky.

Vďaka vašim príspevkom zo zaokrúhľovania a z predaja knihy Damianova rieka mohla organizácia Mary's Meals zabezpečiť jedlo na rok pre 150 detí.

Ďakujeme!

Trosky zemetrasenia v sýrskom Aleppe. Zdroj foto: Integra

Meníme adresáta pomoci

V zaokrúhľovaní pokračujeme, ale keďže je potenciálnych adresátov pomoci veľa, rozhodli sme sa ich striedať.

Od 1. 4. tak vaše príspevky poputujú Nadácii Integra, ktorá s pomocou lokálneho partnera v Sýrii zabezpečuje urgentnú zdravotnícku pomoc, pitnú vodu, ochranné prístrešky a základnú hygienu pre ľudí postihnutých zemetrasením z februára 2023.

Zahynulo pri ňom viac ako 57-tisíc ľudí a vyše 121-tisíc ľudí bolo zranených. Tí, čo prežili, prišli nielen o strechu nad hlavou, ale často aj o svoj celý doterajší život.

Zemetrasenie aj dotrasy už síce dozneli, no na území veľkom približne ako Nemecko sa ocitli tisícky ľudí bez strechy nad hlavou, bez prístupu k vode a základným liekom. Kým doteraz bola hlavným problémom zima, teraz sa ním stáva okrem iného aj riziko hroziacich epidémií.

Vaše príspevky majú veľký zmysel, ďakujeme za ne. Dúfame, že vyzbierané peniaze budú opäť pomáhať tam, kde je to potrebné.

Zobraziť diskusiu (0)

Podobný obsah

Fedor Gál 70

Správy

Fedor Gál 70

Fedor Gál je pro mě jedním z lidí, kteří symbolizují moderní svobodné Slovensko. Navíc - jsem obdivovatel jeho přímé řeči.

Dva dojímavé príbehy

Správy

Dva dojímavé príbehy

Niekedy otvorím knihu a cítim, že teraz je ten správny čas, kedy si ju musím prečítať. Nedávno som prečítal 2 knihy, ktoré majú niečo spoločné. Hlavným hrdinom týchto kníh je muž, ktorému zomrela manželka a on sa nevie s jej stratou vyrovnať. A keďže život bez milovanej ženy pre týchto mužov nemá zmysel, hľadajú spôsob, ako ho ukončiť.

Zbrane Kornela Földváriho

Správy

Zbrane Kornela Földváriho

„No nie je ten život zlomyseľné prasa, ktoré sa vyžíva v detinských schválnostiach a dobre sa zabáva na našich reakciách?“ Napísal raz Kornel Földvári svoje milovanej sestre Irene Lifkovej. Roky jej spolu so svojou ženou Naďou písal každý týždeň jeden dva listy, písal ich na stroji a posielal poštou do Trenčína.