Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

O knize Slovenská mafia s Jánom Petrovičom

Hosťom Mareka Vagoviča v rozhovoroch Na rovinu, ktoré pripravuje redakcia Aktualit.sk, bol Ján Petrovič, autor výnimočnej knihy o zrode organizovaného zločinu na Slovensku - Slovenská mafia: Príbehy písané krvou.

Slovensko a 90. roky - Černákovci, Pápayovci, Sátorovci, Sýkorovci, Peter Steinhübel alias Žalud...Gangov vtedy fungovalo samozrejme mnohem viac.

Slovenská mafia je najkomplexnejším spracovaním dejín organizovaného zločinu na Slovensku od pádu komunizmu až po súčasnosť. Autor Ján Petrovič sa téme slovenskej mafie venuje od začiatku novinárskej kariéry.

Bonusom knihy sú doteraz nezverejnené fotografie, mapa mafiánskych klanov, unikátne infografiky a register členov, obetí a bojovníkov proti organizovanému zločinu s vyše 600 položkami. Súčasťou knihy sú exkluzívne rozhovory s mužmi, ktorí stáli na opačných stranách bojiska – bossom bossov Mikulášom Černákom a policajným prezidentom Milanom Lučanským. Výťažok z predaja knihy pôjde na podporu nezávislej žurnalistiky.


Zobraziť diskusiu (0)

Slovenská mafia

Slovenská mafia

Ján Petrovič

Slovenská mafia je najkomplexnejším spracovaním dejín organizovaného zločinu na Slovensku od pádu komunizmu až po súčasnosť. Autor Ján Petrovič sa téme slovenskej mafie venuje od začiatku novinárskej kariéry. Pri príprave vyše 400-stranovej publikácie hovoril s mafiánmi, ktorí prežili vybavovanie si účtov v podsvetí, skončili za mrežami alebo sú dnes na slobode. Bol na miestach, kde dochádzalo k výbuchom a ďalším násilným trestným činom. Navštívil lokality, kde podsvetie pochovávalo biele kone a zbavovalo sa nepohodlných svedkov. Preštudoval desiatky súdnych spisov a svoje zistenia konzultoval s vyšetrovateľmi, právnikmi a prokurátormi

Kúpiť za 12,67 €

Podobný obsah

Vizitka Marka Torčíka, držitele ceny Litera za prózu 2024

Správy

Vizitka Marka Torčíka, držitele ceny Litera za prózu 2024

Vítěz letošní Litery za prózu v románu Rozložit paměť rozdvojil sám sebe. Jaký obraz sebe nacházíme ve vzpomínkách? Proč naše zrcadlo tak často odráží jinou tvář, než kterou vnímají druzí? Může být smutek i darem, skrze který nalezneme útěchu? O tom s Markem Torčíkem ve Vizitce mluvila Karolína Koubová.

Byl Kurt Cobain beatlsákem své doby?

Správy

Byl Kurt Cobain beatlsákem své doby?

Je září roku 1991 a vychází deska Nevermind skupiny Nirvana. Pesimistické písničky ultimátního fanouška The Beatles a R.E.M. Kurt Cobaina, zabalené do všech boosterů a distoršnů světa. V nebi se udělala skulina a z klubové kapely z amerického Seattlu se stalo globální monstrum s 10 milióny prodaných nosičů. 5. dubna 1994 se Cobain zastřelil. Víc o i v dalších generacích přetrvávajícím fenoménu Cobain v Akcentu Českého rozhlasu Vltava.

Knihovna Václava Havla: Eva Turnová

Správy

Knihovna Václava Havla: Eva Turnová

Ještě nedávno hrála s Lucií Piussi v Terrible 2s a předtím s Plastikama a svojí skupinou Eturnity, kterou nyní opět oživuje. S muzikantkou, malířkou a spisovatelkou Evou Turnovou o její nové knize V zimě se u nás doma netopýr a také o jejích hudebních začátcích i hudební současnosti si povídá Jáchym Topol.