Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

10. ročník literárnej súťaže Medziriadky je zahájený.

Ak vás unavuje chaotická pracovná plocha na počítači, kde sa povaľuje množstvo textov, neváhajte a prihláste ich na Medziriadky. Organizátori ich pre vás pripravujú už desiaty rok.

Príležitosť pre mladých autorov

Od 4.2. až do piatku 29.3. má generácia autorov do 26 rokov šancu zapojiť sa do nápaditej literárnej súťaže. Pridanou hodnotou je aj letný literárny workshop bohatý na autorské čítania a inšpiratívne besedy.


Zážitky spojené s umením je potrebné potvrdiť kvalitným textom poézie, prózy, alebo dramatickým textom (divadelná hra, filmový scenár, rozhlasová hra), ktorého vlastnosti hodnotí odborná porota v zložení: Petr Borkovec, Miroslav Dacho, Veronika Dianišková, Mária Ferenčuhová, Eva Kollárová, Mária Klapáková, Michal Hlatký, Marta Součková a Matej Thomka.

Podmienkou je, že text nesmie byť do vyhlásenia výsledkov nikde publikovaný.

Aj by som písal, ale…

Povaha literárnej súťaže počas uplynulých rokov spojila desiatky nádejných autorov v odhodlaní tvoriť. Mali príležitosť stretnúť sa na workshope, aj absolvovať prezentáciu vlastnej tvorby formou autorských čítaní na rôznych miestach Slovenska. Fyzický kontakt s literatúrou ich povzbudil v ďalšej tvorbe a vytvoril neraz i profesionálne putá. Inak tomu nebude ani tento rok.

Ak sa chcete dozvedieť o kritériách súťaže viac, neváhajte navštíviť odkaz s propozíciami súťaže:

http://www.medziriadky.sk/propozicie.

Informácie sú z tlačovej správy Medziriadky.

Zobraziť diskusiu (0)

Podobný obsah

Začína sa 14. ročník literárnej súťaže Medziriadky. Bude premiérou pre troch porotcov

Správy

Začína sa 14. ročník literárnej súťaže Medziriadky. Bude premiérou pre troch porotcov

Zúčastniť sa môžu autori do 26 rokov, najúspešnejších čaká odmena v podobe týždňového pobytu s lektormi a ďalšími umelcami.

Tuctový ročník Medziriadkov priniesol výnimočné texty

Správy

Tuctový ročník Medziriadkov priniesol výnimočné texty

Autori do 26 rokov nemusia písať do šuflíkov, na sedemdňovom pobyte im pomôžu odborníci a lektori.

Poetický dvojboj začína: Básne SK/CZ 2018

Správy

Poetický dvojboj začína: Básne SK/CZ 2018

Anonymne, slovensky aj česky sa môžete zapojiť do súťaže Básne SK/CZ 2018, ktorú už osem rokov vyhlasuje občianske združenie literarnyklub.sk v spolupráci s českým vydavateľstvom Fra. Minulý rok súťaž vyhrala Simona Racková a u nás nie neznámy Marián Milčák spolu s Petrom Mezihorákom. Dobrá príležitosť prevetrať šuplíky a zápisníčky a posunúť sa ďalej, smerom von.