Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Daniel Majling: Zóna

"Mnohé životné situácie pred vás kladú otázku: Kto som? Kto naozaj som vo svojej podstate? A kým sa stávam v zlomových, existenciálnych situáciách? Ale až v Lučenci si uvedomíte, že otázka vašej identity sa začína niekde inde. Až tu sa prestanete pýtať: Kto som? A namiesto toho si začnete klásť oveľa nástojčivejšiu otázku: Prečo tu? Prečo práve tu?!" povedal údajne Jean Paul Sartre v príhovore, ktorý počas svojej prvej návštevy Československa v roku 1963 predniesol pri Timravinom pomníku v Lučenci. A v takomto podobnom duchu sa nesie aj nový komiks Daniela Majlinga, autora skvelého komiksu Rudo, zbierky poviedok Ruzká klazika a dramaturga Slovenského národného divadla. Nový komiks Zóna sa odohráva niekde medzi Londýnom a Rimavskou Sobotou na území tajuplného Gemera.

Daniel Majling

Zóna

Brak 2018

Zobraziť diskusiu (0)

Zóna

Zóna

Daniel Majling

Zabudnite na severskú detektívku, najdrsnejšie príbehy sa odohrávajú na Gemeri! Alebo ak chcete v Zóne, tajuplnom priestore medzi Rimavskou Sobotou a Londýnom, kam svoj nový komiksový príbeh situoval Daniel Majling. A ako sme u autora Ruda a Ruzkej klaziky zvyknutí, pátranie po záhadne stratenom priateľovi v ňom pôjde ruka v ruke s hľadaním pravdy, zmyslu života a miesta človeka vo vesmíre...

Kúpiť za 13,41 €

Rudo

Rudo

Daniel Majling

Vysoce zábavná kniha, jejíž nekorektní černý humor se pohybuje na škále od duchaplné woodyallenovské ironie až po absurditu a sarkasmus kultovního komiksu Red Meat. Jazyk existenciálně laděných kreslených povídek pracuje s ironií i nadsázkou a je zacílen na čtenáře s vyšším kulturním povědomím.

Kúpiť za 17,67 €

Ruzká klazika

Ruzká klazika

Daniel Majling

Knižný trh zaplavili lacné “fejky” známych autorov. Dostojevzski, Tolsztoi, či Toorgenef sú lacné náhrady trvalých literárnych hodnôt pre ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť čítať skutočnú, čitateľsky náročnú ruskú klasiku.

Kúpiť za 12,51 €

Podobný obsah

Panel 2022

Správy

Panel 2022

Dňa 13. – 15. mája 2022 sa bude v priestoroch Fakulty architektúry a dizajnu STU v Bratislave konať prvý ročník jedinečnej komiksovej konferencie Panel pre všetkých tvorcov a fanúšikov tohto média. Komiksová konferencia Panel vyplynula z dlhoročnej snahy o podporu komiksu na Slovensku a chce spájať nielen slovenských komiksových tvorcov, ale aj čitateľov, študentov, vydavateľov a predajcov komiksov.

​Komiks o vesmírnych pretekoch z pera českých tvorcov

Recenzie

​Komiks o vesmírnych pretekoch z pera českých tvorcov

Nielenže je komiks čoraz obľúbenejší žáner, prostredníctvom ktorého sa reflektujú všakovaké témy od feminizmu cez vagínu, biografie zaujímavých persón až po vesmír, ale v posledných rokoch vznikajú zaujímavé projekty aj v česko-slovenskom kultúrnom priestore, čo považujem za veľmi prínosné.

Komiks o magické Praze – Truchlivý amoret pražský

Správy

Komiks o magické Praze – Truchlivý amoret pražský

Ve Walesu narozený scenárista James Stafford stojí za webovým komiksem The Sorrowful Putto of Prague (Truchlivý amorek pražský). Ten si rychle získal pozornost i díky hudebnímu doprovodu, na němž se podílel např. Roger O’Donnell, klávesista legendární britské kapely The Cure. (na webu www.theputto .com)a díky nadšenému doporučení herce Samuela L. Jacksona.