Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Okno

Dobrá rada na úvod: poviedku mesiac november si prečítajte hneď teraz - môžeme ju totiž zverejniť len na jeden mesiac a len v read-only formáte, taká je podmienka najznámejšieho a najprekladanejšieho japonského spisovateľa Haruki Murakamiho. Poviedka Okno je jednou zo sedemnástich, ktoré v rokoch 1980 až 1991 vychádzali prevažne časopisecky, neskôr sa stali súčasťou iných zbierok a koncom roka vyjdú v slovenskom preklade Dany Hashimoto v zbierke Slon mizne vo vydavateľstve Slovart. Vy si už dnes môžete prečítať, ako sa Murakamiho Japonci vyrovnávajú s osamelosťou a stratou.

Zobraziť poviedku v novom okne

 

Zobraziť diskusiu (0)

Slon Mizne

Slon Mizne

Murakami Haruki

Haruki Murakami je bezpochyby najznámejším a najprekladanejším súčasným japonským autorom. Zbierka poviedok Slon mizne obsahuje sedemnásť krátkych prozaických textov, ktoré v rokoch 1980 až 1991 vychádzali prevažne časopisecky a neskôr sa stali súčasťou iných zbierok.

Kúpiť za 14,95 €

Podobný obsah

Náš člověk aneb A. J. Fikry o knihách, které fakt nemusí

Náš člověk aneb A. J. Fikry o knihách, které fakt nemusí

Otevřel jsem knihu Příběhy opředený život A.J. Fikryho. A tam po pár stránkách našel tohle knihkupecké vyznání:

Od Kyjevské Rusi k Pussy Riot

Od Kyjevské Rusi k Pussy Riot

Martin C. Putna napsal knihu o souvislostech ruských dějin. Jaký div, že se z knihy stala událost a žádané zboží. Rus je v tancích zase za humny...

Flannery O´Connor: A násilní ho uchvacujú

Flannery O´Connor: A násilní ho uchvacujú

Koncom februára Artforum vydáva knihu americkej autorky Flannery O´Connorovej. Kúsok americkej južanskej gotiky ochutnajte už teraz: