Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

M&m: Deň maminiek

M&m: v prvom rade Vám chceme poďakovať, že ste podporili vznik knihy M&m. Stali ste sa tak spoluvydavateľmi komiksu o chlapčenstve a materstve. Knižka je už vytlačená. Teraz sa lepí a viaže. Celé sa to deje v Tiskárni Protisk v Českých Budějoviciach....

Proces vyzeral veľmi pekne, aha. Do Bratislavy sa kniha dostane 19. mája. A to je aj dátum udalosti, ktorú organizujeme pri tejto príležitosti. Jednak by sme túto udalosť radi využili na osobné poďakovanie, ale boli by sme radi, ak by ste si pri tejto príležitosti aj prevzali knižku (prípadne tričko). Stretnutie sa udeje tu. A teda na ihrisku za domom na Cyrilovej 5, v piatok 19. mája o 17:30. Áno, zámerne je to na ihrisku, aby sa deti nenudili. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

Knižku vydalo Jablko, ako svoju prvú publikáciu.

Ešte raz ďakujeme a prajeme Vám aby Vaše vzťahy rozkvitali (javí sa to totiž tak, že sú to najpodstatnejšie).

Zobraziť diskusiu (0)

M&m

M&m

Kratochvílová Anna, Kratochvíl Matej

Koľko hodín je na severnom póle? Cítia bábätká v bruchu chuť? Prečo je sneh biely, keď je voda priesvitná? Čo je to neznámo? V tejto knižke odpovede na spomínané otázky nenájdete. Ako aj mnohé ďalšie zostávajú z rôznych dôvodov nezodpovedané. V tejto knižke však nájdete odpoveď na otázku, čo je najkrajšie a zároveň najťažšie v živote. Táto knižka mapuje neustále sa meniace územie dvoch rokov obyčajného a zároveň výnimočného vzťahu medzi M a m. M&m je dokumentárny komiks o chlapčenstve a materstve. Nájdete v ňom trochu irónie, trochu humoru, veľa úžasu, veľa lásky a pravdy.

Kúpiť za 7,92 €

Podobný obsah

Panel 2022

Správy

Panel 2022

Dňa 13. – 15. mája 2022 sa bude v priestoroch Fakulty architektúry a dizajnu STU v Bratislave konať prvý ročník jedinečnej komiksovej konferencie Panel pre všetkých tvorcov a fanúšikov tohto média. Komiksová konferencia Panel vyplynula z dlhoročnej snahy o podporu komiksu na Slovensku a chce spájať nielen slovenských komiksových tvorcov, ale aj čitateľov, študentov, vydavateľov a predajcov komiksov.

​Komiks o vesmírnych pretekoch z pera českých tvorcov

Recenzie

​Komiks o vesmírnych pretekoch z pera českých tvorcov

Nielenže je komiks čoraz obľúbenejší žáner, prostredníctvom ktorého sa reflektujú všakovaké témy od feminizmu cez vagínu, biografie zaujímavých persón až po vesmír, ale v posledných rokoch vznikajú zaujímavé projekty aj v česko-slovenskom kultúrnom priestore, čo považujem za veľmi prínosné.

Komiks o magické Praze – Truchlivý amoret pražský

Správy

Komiks o magické Praze – Truchlivý amoret pražský

Ve Walesu narozený scenárista James Stafford stojí za webovým komiksem The Sorrowful Putto of Prague (Truchlivý amorek pražský). Ten si rychle získal pozornost i díky hudebnímu doprovodu, na němž se podílel např. Roger O’Donnell, klávesista legendární britské kapely The Cure. (na webu www.theputto .com)a díky nadšenému doporučení herce Samuela L. Jacksona.