Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

Pena dní o knihe Ján Langoš. Strážca pamäti

Novinár z Denník N Alexander Balogh, ktorému po deviatich rokoch práce vyšla kniha Ján Langoš, strážca pamäti, si v Pene dní_FM zaspomínal na svojho kamaráta, na časy v totalite, eštebákov aj na ostrovy pozitívnej deviácie. Oplatí sa počúvať záznam.

Zobraziť diskusiu (0)

Ján Langoš. Strážca pamäti.

Ján Langoš. Strážca pamäti.

Alexander Balogh

Knihu, ktorá prináša civilný portrét Jána Langoša prostredníctvom rozprávania jeho rodiny, priateľov a známych, tvoria dva druhy navzájom sa prelínajúcich textov – autorov rozhovor s Langošovou manželkou Gabrielou a prerozprávané stretnutia s približne dvadsiatkou podstatných ľudí Langošovho života.

Kúpiť za 10,20 €

Podobný obsah

Ján Langoš - strážca pamäti

Správy

Ján Langoš - strážca pamäti

Gaba Langošová sa rozhodla správne, keď položila Šaňovi Baloghovi otázku, či by neurobil knihu o Janovi Langošovi. Kto iný by ju mal urobiť, ak nie on, čo poznal tak dobre Jana Langoša a jeho priateľov, stojí už tak dlho a nezištne v službe dobrých vecí a neokázalo si drží čiaru, spájajúcu ľudí, knižky, hudobné a výtvarné podujatia. Šaňo je možno posledným mohykánom langošovského strihu.

Ján Langoš - Strážca pamäti (17. novembra 1989)

Správy

Ján Langoš - Strážca pamäti (17. novembra 1989)

Až neskôr som pochopil, prečo nám Jano Langoš raz večer v osemdesiatych rokoch rozprával s takou naliehavosťou o filme Votrelec. To monštrum z vesmíru predstavuje dokonalé zlo, hovoril a oči mu svietili od vzrušenia. Keď som potom Votrelca videl, došlo mi, čo mal Jano na mysli. Zlo je nesmierne vynaliezavé, presne cieli na naše slabé miesta, je veľmi kruté – a nie je z tohto sveta.

Připomínka Jána Langoše

Video

Připomínka Jána Langoše

V pondělí 16. ledna proběhne v Praze v Knihovně Václava Havla večer Jána Langoše, za přítomnosti autora knihy Ján Langoš: Strážca pamäti Alexandra Balogha a paní Gabriely Langošové. Uvede Michael Žantovský, ředitel knihovny. Připomeňme si Jána Langoše záznamem rozhovoru z pořadu Krásný ztráty z roku 2002.