Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Štartuje 20. ročník projektu Daruj knihu

Vianoce sa blížia. A to znamená, že sa už tradične môžete zapojiť do projektu Daruj knihu, venovať konkrétne knihy konkrétnym znevýhodneným deťom a spraviť im tak krajšie sviatky.

Ako to funguje?

Komunitná nadácia Bratislava aj tento rok oslovila ľudí, ktorí sa celoročne venujú deťom v krízových a nízkoprahových centrách, a s ich pomocou vybrala detské knihy, ktoré si deti priali čítať.

Knižky označili farebnými štítkami s konkrétnymi menami detí. Nájdete ich v bratislavskom kníhkupectve Artforum na špeciálnom pulte.

Ak chcete pomôcť, stačí knihu pri pokladni zaplatiť. Ľudia
z Komunitnej nadácie Bratislava za vás všetky zaplatené knižky malým čitateľkám a čitateľom radi a spoľahlivo doručia. Knižky môžete kúpiť najneskôr do 19. decembra. Aby sa vám však nejaké ušli, skúste to radšej skôr.

Kam knihy putujú

Tento rok knižky poputujú deťom

  • z Poradenského Centra Nádej,
  • z Centra pre deti a rodiny REPULS hlavného mesta SR Bratislavy,
  • z Krízového strediska DÚHA – Centrum pre deti a rodiny,
  • z Bezpečného ženského domu,
  • zo združenia Deti Humanity,
  • z nízkoprahových centier Ulita, Mixklub, Mixáčik, Ichtys a Mládež ulice,
  • z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva prevencie na Vajnorskej ulici,
  • z Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých KAMPINO
  • z komunitných centier v Plaveckom Štvrtku, Roškovciach, Kojaticiach, Petrovanoch a vo Sveržove, ktoré prevádzkuje organizácia Človek v ohrození.

Vážime si všetkých ochotných dospelých, ktorí knižkám na ceste k deťom do krízových a nízkoprahových centier pomôžu. Za 19 rokov trvania projektu Daruj knihu sme mohli vďaka štedrosti ľudí doručiť deťom do krízových a nízkoprahových centier už 8 851 knižiek. Ak aj vy patríte medzi darkyne a darcov, ďakujeme vám za všetky deti.


Plnenie detských snov zastrešuje Komunitná nadácia Bratislava v spolupráci s kníhkupectvom Artforum.

Zobraziť diskusiu (0)

Podobný obsah

Daruj knihu 2022: Ďakujeme, svoje deti si našlo 298 kníh!

Správy

Daruj knihu 2022: Ďakujeme, svoje deti si našlo 298 kníh!

Dvadsiaty ročník projektu Daruj knihu dopadol opäť skvelo – vďaka vám, našim zákazníkom. Počas existencie projektu sme spoločne splnili celkovo 9 149 knižkových prianí.

Čím potešiť milovníkov histórie?

Správy

Čím potešiť milovníkov histórie?

Výberom historických kníh začíname náš každoročný decembrový seriál, ktorý vám môže pomôcť nájsť knihu pre blízkych - pokiaľ neviete s výberom pohnúť sami. Knihy podľa kategórií, s ktorými sa najčastejšie pred Vianocami stretávame v kníhkupectvách, sme vyberali spolu s našimi spolupracovníkmi, kamarátmi, recenzentami, kníhkupcami a oslovili sme tých, ktorí sa v tej ktorej kategórii vyznajú. Historik Jakub Drábik, sám autor výbornej knihy Fašista, vybral päť kníh o histórii, ktoré stoja za pozornosť, štyri sme prihodili do výberu my.

Svetová beletria pre tých, čo už prečítali všetko.

Správy

Svetová beletria pre tých, čo už prečítali všetko.

Prekvapiť knihou tých, čo čítajú veľa a všetko, je ťažké. Desať kníh menej známych autorov a špecialitky, ktoré nenájdete v každej knižnici, sme vybrali spolu s literárnym vedcom a naším recenzentom Danielom Kováčikom, ktorý číta a predstavuje ostatným čitateľom práve takéto knihy.