Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Staviteľ ázijských mrakodrapov z Banskej Bystrice

Knihy o architektoch sú to najlepšie čo máme. Vo vydavateľstve Slovart už vyšli krásne veľké knihy o Jurkovičovi, Bellušovi aj Weinwürmovi. V malinkom vydavateľstve teraz vyšla kniha o Ladislavovi Hudecovi.

Knihu Ladislav Hudec - otec ázíjskych mrakodrapov napísal režisér Ladislav Kaboš (známi aj vďaka filmu Všetky moje deti) a vychádza ze jeho filmového dokumentu Zmenil tvár Šanghaja.

Na začiatku knihy zamrzí základná otázka autora či bol Hudec Slovák alebo Maďar, akoby to nebolo jedno, no potom už začína dobrodružné pátranie po stopách architekta z Banskej Bystrice, až do Šanghaja.
Ono v skutku nie je potrebné veľa písať o knihe v ktorej majú obrázky a text rovnakú váhu. Každé odhalené tajomstvo je potvrdené fotografiou či plánom stavby. Napríklad taká kaplnka vo Vyhniach o ktorej sa tak málo vedelo.
Preto teraz už len obrázky:

Zobraziť diskusiu (0)

Ladislav Hudec

Ladislav Hudec

Ladislav Kaboš

Alessa de Wet, Theo a Martin Hudec skladajú portrét svojho slávneho otca, architekta Ladislava Hudeca - Otca ázijských mrakodrapov. Kniha prináša fascinujúci príbeh architekta, predstavuje jeho najvýznamnejšie diela a nové objavy.

Kúpiť za 20,90 €

Podobný obsah

Náš člověk aneb A. J. Fikry o knihách, které fakt nemusí

Náš člověk aneb A. J. Fikry o knihách, které fakt nemusí

Otevřel jsem knihu Příběhy opředený život A.J. Fikryho. A tam po pár stránkách našel tohle knihkupecké vyznání:

Od Kyjevské Rusi k Pussy Riot

Od Kyjevské Rusi k Pussy Riot

Martin C. Putna napsal knihu o souvislostech ruských dějin. Jaký div, že se z knihy stala událost a žádané zboží. Rus je v tancích zase za humny...

Flannery O´Connor: A násilní ho uchvacujú

Flannery O´Connor: A násilní ho uchvacujú

Koncom februára Artforum vydáva knihu americkej autorky Flannery O´Connorovej. Kúsok americkej južanskej gotiky ochutnajte už teraz: