Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Štedrá kôpka kníh alebo Knižné sady a boxy ako darček

Mali ste vo svojej izbe poličku verneoviek alebo potteroviek? Ak sa vám páči nápad s knižným boxom alebo sadou kníh, máme pre vás štedrý výber. Pretože v niektorých knihách sa oplatí stratiť na dlhší čas. Dôvodom môže byť napínavé putovanie s hlavným hrdinom. Vtedy je dobré mať poruke všetky diely. Inokedy nás očarí spôsob rozprávania a chceme mať doma všetko, čo obľúbený autor napísal. Pestujme vo svojich najbližších knižné zberateľstvo.

Kam sa dnes vyberieme?

Sada kníh pre najmenších čitateľov ponúka zaujímavé okruhy, ktorými môžete spolu so svojimi deťmi preputovať. Ilustrované knihy otvárajú priestor na zvedavé otázky, na nekonečné ponáranie sa do našej každodennosti, ale aj fantázie. Sú výborným sprievodcom na dlhé cesty, do čakární, inšpiráciou pri kreslení alebo rozprávaní sa. Je to výborný trenažér slovnej zásoby aj pre nás dospelých.

Komiks namiesto tabletu, Hilda a jej vesmír

Možno nechcete veľkú sadu, ale radi by ste niečím prekvapili menších čitateľov vo svojom okolí. Malo vaše dieťa v rukách komiks? Hilda je výbornou sprievodkyňou, ktorá pootvorí dvere do netradičnej fantázie. Možno to bude práve Hilda, ktorá prevedie pozornosť dieťaťa od obrazovky k príbehu na papieri.

Pippi je detská klasika

Krásny žltý box plný huncútstva a kamarátstva okolo Pippi Dlhej pančuchy sa oplatí mať v detskej knižnici. Aj preto, že Astrid Lindgrenová je nadčasová a žiadny iný autor nerozumie deťom tak ako ona.

Ilustrované atlasy zvierat

Jedinečné ilustrované atlasy od obľúbenej a úspešnej autorky Maji Säfströmovej spolu v jednej miniknižnici! Ríša zvierat je neskutočne fascinujúca pre malých aj veľkých. Objavte spolu s najrozličnejšími zvieratami z rôznych kontinentov, dávno vyhynutými tvormi a roztomilými mláďatkami, aký krásny, unikátny a vzácny je svet okolo nás.

Začaruje každého čitateľa

Sága o malom chlapcovi sprevádza mladších čitateľov celé desaťročie. Už krátko po vyjdení prvého dielu zachvátila svet „potterománia“ a tá sa v nasledujúcich rokoch prehnala literárnym aj filmovým svetom. Harry Potter sa stal obchodnou značkou s nepredstaviteľnou hodnotou. Fantasy príbehy o žiakovi Rokfortskej strednej školy čarodejníckej a jeho kamarátoch Hermione a Ronovi, pôvodne určený detským čitateľom, mal ohromný úspech vo všetkých vekových kategóriách.

Nadčasový príbeh o dôvere a nádeji

Kroniky Narnie sú v súčasnej situácii veľkou oporou. Každá kniha je majstrovským dielom, ktoré vtiahne čitateľa do krajiny, kde sa mágia stáva realitou. V každom príbehu sa deti vydávajú do Narnie – krajiny, v ktorej sú deti oveľa viac než len deťmi a v ktorej nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá.

Nechajte sa očariť legendou o Podkinovi

Podkin, syn náčelníka Munbury, nie je žiadny hrdina a na deň, keď sa bude musieť postaviť na čelo kolónie, nechce ani pomyslieť. Väčšinu času preleňoší, podpichuje svoju staršiu sestru Paz a hrá sa s bračekom Pukom. Keď Munbury prepadnú krvilační Gormovia, súrodencom sa podarí ujsť. Život si zachránia, no nebezpečenstvo číha na každom kroku. Podkin vie, že musí ochrániť brata a sestru, a v boji proti strašnému nepriateľovi vyrastie z lenivca a ľahtikára vodca.

Tajuplný hrdina

Vango je meno hrdinu, ktorého ako malého chlapca vyvrhlo more. Kto sú jeho rodičia? Napriek tomu, že mu ide o život, niekto nad ním drží ochrannú ruku. Príbeh nás prenesie do prvej polovice dvadsiateho storočia, do obdobia vzducholodí, rýchlovlakov a mrakodrapov. Do obdobia medzi dvoma svetovými vojnami, ktoré preverilo ľudské charaktery.

Zobraziť diskusiu (0)

Rok v škôlke

Rok v škôlke

Liput Przemyslaw

Vitajte v našej škôlke! Tu sa hráme a učíme. Igor rád hrá futbal a Max je odborník na dinosaury.

Kúpiť za 10,36 €

Rok v lese (slovenské vydanie)

Rok v lese (slovenské vydanie)

Dziubaková Emilia

Rok v lese predstaví malému čitateľovi les s jeho obyvateľmi v každom mesiaci v roku – rovnaký záber môže sledovať v rôznych situáciách, za rozličného počasia, cez deň alebo v noci. Na začiatku knihy sa predstavia všetci lesní hrdinovia, v závere čaká čitateľov interaktívna hra.

Kúpiť za 10,36 €

Rok na dedine

Rok na dedine

Koziel-Nowak Magdalena

Zdravím vás! S celou mojou myšou rodinou bývame na dedine – na farme u Barbory a Petra Líškovcov. Pri každodennej práci na poli a v záhrade im pomáhajú deti Tomáš, Majka a Ferko, a aj babka Hela a strýc Ďuro.

Kúpiť za 10,36 €

Rok na trhu (slovenské vydanie)

Rok na trhu (slovenské vydanie)

Richter-Magnuszewska Jola

Rok na trhu obsahuje dvanásť dvojstrán, ktoré vám mesiac po mesiaci priblížia pestrý život na trhovisku. Pozriete sa, ako predajcovia aj zákazníci oslavujú sviatky, spoločne s nimi sa popasujete s vrtochmi počasia a uvidíte, ktoré výrobky sú dostupné počas jednotlivých ročných období.

Kúpiť za 11,31 €

Rok v čarovnej krajine

Rok v čarovnej krajine

Szymanowicz Maciej

Zdravím vás, moji milí! Volám sa Ježibaba a som veľmi rada, že ste ma navštívili. Baladinova lampa vás ponúkne čarovným čajíkom a chutnou polievočkou.

Kúpiť za 10,36 €

Hilda a trol

Hilda a trol

Pearson Luke

Hilda je neposedné modrovlasé dievčatko, ktorej predstavivosť a radosť objíme každú dušu. Hilda býva so svojou mamičkou na samote blízko hôr.

Kúpiť za 8,54 €

Hilda a polnočný obor

Hilda a polnočný obor

Pearson Luke

To teda NIE, Hildu nikto ani náhodou nevyštve z jej vlastného domu! Ak by sa mala Hilda odsťahovať zo svojho rodného domčeka v krajine ihličnatých lesov, vysokých vrchov a tajomných tvorov do rušného veľkomesta, prevrátil by sa jej život kompletne hore nohami. Prečo sa však o to tí krpatí pidiľudia tak nástojčivo usilujú?

Kúpiť za 8,54 €

Pippi Dlhá pančucha (set)

Pippi Dlhá pančucha (set)

Lindgrenová Astrid

Všetky deti chcú byť ako Pippi! V narodeninovom balíčku od Vydavateľstva SLOVART sú tri časti jej fantastických dobrodružstiev (Pippi Dlhá pančucha, Pippi nastupuje na loď a Pippi Dlhá pančucha v Tichomorí). Podivuhodné príbehy zo života svojrázneho dievčaťa s neobvyklým správaním, menom aj výzorom, ktoré poznajú deti na celom svete.

Kúpiť za 18,95 €

Ilustrované atlasy unikátnych faktov z ríše zvierat

Ilustrované atlasy unikátnych faktov z ríše zvierat

Säfströmová Maja

Jedinečné ilustrované atlasy od obľúbenej a úspešnej autorky Maji Säfströmovej spolu v jednej miniknižnici! Ríša zvierat je neskutočne fascinujúca pre malých aj veľkých. Objavte spolu s najrozličnejšími zvieratami z rôznych kontinentov, dávno vyhynutými tvormi a roztomilými mláďatkami, aký krásny, unikátny a vzácny je svet okolo nás.

Kúpiť za 23,66 €

Kroniky Narnie

Kroniky Narnie

Lewis C. S.

Kroniky Narnie si získali milióny fanúšikov po celom svete, dobrodružné cesty, fantastické tvory či epické bitky medzi dobrom a zlom zaujali mladých aj dospelých čitateľov. Kompletný set nadčasového príbehu vychádza pri príležitosti 25. narodenín Vydavateľstva SLOVART.

Kúpiť za 28,41 €

Harry Potter ‒ sada

Harry Potter ‒ sada

Rowlingová Joanne K.

Harry Potter je sirota, žije v izbičke pod schodmi u príšerných príbuzných a až do jedenástych narodenín si myslí, že je obyčajný chalan. Lenže potom dostane záhadné listy, navštívi ho sympatický obor a dozvie sa niečo, čo mu navždy zmení život.

Kúpiť za 66,50 €

Päť kráľovstiev 1: Legenda o Podkinovi Jednouchom

Päť kráľovstiev 1: Legenda o Podkinovi Jednouchom

Larwood Kieran

V dávnych časoch boli králiky maličké ustráchané zvieratká a bývali v obyčajných dierach a tuneloch. Odvtedy sa však králičie nory rozrástli na celé dediny a mestečká ukryté pod zemou.

Kúpiť za 10,36 €

Päť kráľovstiev 2: Dar Temravy

Päť kráľovstiev 2: Dar Temravy

Larwood Kieran

V nore Pod ostružinou všetko spalo, keď bard po prstoch vyšiel zo svojej komôrky. V hlave mu ešte doznieval sen o gormských vranách, ešte počul strašidelný škripot ich železných krídel.

Kúpiť za 10,36 €

Päť kráľovstiev 3: Tvory Chmúrneho lesa

Päť kráľovstiev 3: Tvory Chmúrneho lesa

Larwood Kieran

Bard zdvihol hlavu a pozrel na postavy, čo ho obstali. Mali čierne plášte s kapucňami a pod nimi dlhé habity.

Kúpiť za 10,36 €

Vango

Vango

Fombelle Timothée de

Vango je tajuplný hrdina, kterého jako malého chlapce vyvrhlo moře na břeh jednoho z Liparských ostrovů u Sicílie, a který se snaží rozluštit záhady obestírající jeho život: Kde jsou jeho rodiče? Proč mu neustále někdo usiluje o život? Kdo to nad ním při jeho dobrodružných cestách po Evropě i Americe neustále drží ochrannou ruku? Strhující román o chlapci milujícím výšky, pařížské střechy, vysoké věže a skotskou dívku Ethel sepsal francouzský spisovatel Timothée de Fombelle, mimo jiné autor velkého dobrodružného románu pro děti Tobiáš Lolness.

Kúpiť za 19,55 €

Podobný obsah

Čtveřice českých oceněných dětských knih

Správy

Čtveřice českých oceněných dětských knih

Ocenění Zlatá stuha, které pořádá česká sekce IBBY (Mezinárodní sdružení pro dětskou knihu), hodnotí knižní tvorbu pro děti a mládež za uplynulý rok. Porotci letos volili z více než 230 přihlášených titulů, které hodnotili z pohledu literárního i výtvarného; svou kategorii má i komiks, jež kombinuje obojí, a vybíraly se i nejlepší překlady.

Spomienková prechádzka detstvom s krpcami z tretieho vchodu

Recenzie

Spomienková prechádzka detstvom s krpcami z tretieho vchodu

Peter Gärtner píše pre deti celkom rád. Dôkazom je jeho v poradí tretia detská knižka s názvom Krpci z tretieho vchodu a rovnako jeho činnosť v kočovnom bábkovom divadle Morgonrock, kde pôsobí ako scenárista a režisér. V jeho tvorbe by sme však našli aj diela pre dospelého čitateľa, ako napríklad kniha Veľký román alebo ešte stále čerstvá novinka – životopisný komiks o Lasicovi a Satinskom s názvom Radostná správa.

Čakanie na sneh

Čakanie na sneh

Čakanie na sneh bude druhou detskou knihou od Petra Gärtnera. Autor vošiel do pozornosti v roku 2017 svojím debutom O čertovi Kolofónovi. Kniha bola napísaná na motívy rovnomennej úspešnej divadelnej hry jeho bábkového divadla Morgonrock. V Čakaní na sneh sa však posúva od rozprávky viac k realizmu. Hrdinom príbehu je malý chlapec vo veku dieťaťa na prvom stupni základnej školy. Tejto vekovej kategórii je kniha venovaná.