Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Udavatív: Na koho čo?

Koncom roka prišla do redakcie obálka s knižkou nazvanou Slovo miesto činu. S knižkou tak útlou a nenápadnou, že musela skromne počkať až do januárového upratovania. Bola by škoda, keby zapadla, lebo kniha aforizmov Tomáša Lazára je skvelou ukážkou toho, aká je slovenčina hravá, koľko paradoxov skrýva a koľko múdrosti sa zmestí do niekoľkých slov. Majster stručnosti Tomáš Janovic o aforistovi Tomášovi Lazárovi napísal: "Nementoruje, čiže nedvíha ukazovák. Ale nedvíha ani prostredník. Veľmi zručne využíva hravosť a bystrosť slovenčiny."

Kniha vyšla v grafickej úprave Petra Dlhopolčeka a ilustrátorky a hudobníčky Broni Schragge. Tomáš Lazár pôsobí v žilinskom Divadle na hrane a je aj lovcom zvukov - autorom interaktívnej mapy akozniekrajina.sk, kde môžete počúvať zvuky prírody z rôznych častí Slovenska aj Čiech.

Nad krivdou

Kedysi sme krčili päste

neskôr aspoň čelá,

dnes iba pokrčíme plecami


Pytliakova dcéra

Akoby mu z oka vypadla





Urbánna diverzita

V meste, kde je štvrť bohatých,

je väčšinou trištvrte chudobných


Dilema

Spievam falošne,

ak spievam úprimne?



Slušný zárobok

Nie každý, kto

zarába slušne

zarába slušne


JHVH

Život je zmena


Tomáš Lazár

Slovo miesto činu

vydal: Tomáš Lazár 2017

Zobraziť diskusiu (0)

Slovo miesto činu

Slovo miesto činu

Lazár Tomáš

Po prvej Tomášovej zbierke aforizmov Polsto prichádza druhá. O jeho tvorbe Tomáš Janovic povedal: „Nementoruje, čiže nedvíha ukazovák. Ale nedvíha ani prostredník. Veľmi zručne využíva hravosť a bystrosť slovenčiny.” Knihu ilustrovala Broňa Schragge, graficky spracoval Peter Dlhopolček.

Kúpiť za 7,90 €

Podobný obsah

Stručný Človek Tomáš Janovic

Správy

Stručný Človek Tomáš Janovic

Tomáš Janovic, aforista, básnik, textár, dramatik, prekladateľ, autor nestarnúcej literatúry pre deti a mládež, držiteľ Ceny Dominika Tatarku a predovšetkým skvelý človek s iskrivým humorom v pondelok 22.mája oslavuje osemdesiate narodeniny.