Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Vianočné lahôdky ‒ beletria

Doprajte si na Vianoce naozajstný pokoj. Vybavte darčeky pre svojich blízkych čím skôr! S výberom vianočných lahôdok kníhkupcov z Artfora sa ľahko zorientujete v ponuke tých najlepších kníh ‒ úplných noviniek aj najpredávanejších titulov tohto roku. Výber sme zostavili úprimne, bez algoritmov. Jednoducho podľa nášho aj vášho dobrého vkusu.

Medzi románmi, ktoré odporúčame, nájdete príbehy, na ktoré sa po prečítaní ešte dlho nedá zabudnúť. A nie sú iba o láske!

Vo výbere nemôžu chýbať ani novinky od svetoznámych spisovateľov, ktorých mená sú zárukou, že po ich knihách môžeme siahnuť prakticky bez rozmýšľania.

Pre tých, čo si radi predstavujú nepredstaviteľné, sme zase zaradili trochu sci-fi aj veľmi netradičné či historické krimi. No a nezabudli sme ani na (ne)skutočné príbehy zo známych miest.

A popri všetkých knižných odporúčaniach máme ešte jednu radu, či skôr prosbu: nenechávajte si svoje nákupy na poslednú chvíľu.

V týchto divných časoch sa často komplikujú aj tie najbežnejšie veci a predlžujú aj tie najkratšie cesty... no napriek tomu má každý právo na svoju dobrú knihu pod stromčekom! A veríme, že si ju vyberiete práve tu:

Zobraziť diskusiu (0)

Príbeh o Áste

Príbeh o Áste

Stefánsson Jón Kalman

Meno Ásta v islandštine pripomína slovo láska. A o rôznych skúškach, ktoré Ástu v živote (nielen ľúbostnom) čakajú, je dvanásty román známeho a milovaného autora Jóna Kalmana Stefánssona. Román bol okrem iného nominovaný na Islandskú literárnu cenu a na francúzsku literárnu cenu Prix Médici.

Kúpiť za 12,67 €

Klamársky život dospelých

Klamársky život dospelých

Ferrante Elena

Viac ako tristo strán príbehu z prostredia strednej neapolskej spoločenskej vrstvy v polovici 90. rokov, v ktorej sa mladé dievča stretáva s dvojtvárnosťou, krízou hodnôt a spletitosťou rodinných vzťahov. Jednoducho Elena Ferrante presne tak, ako ju máme radi.

Kúpiť za 14,39 €

Rozhovory s priateľmi

Rozhovory s priateľmi

Rooney Sally

Debut autorky, ktorú u nás preslávil román Normálni ľudia. Inteligentný príbeh o neovládateľných emóciách, ktoré privedú dve mladé kamarátky do spletitého ľúbostného viac-uholníka.

Kúpiť za 11,69 €

Môj rok pokoja a odpočinku

Môj rok pokoja a odpočinku

Moshfegh Ottessa

Román o hľadaní šťastia a zmyslu života aj v tejto rýchlej dobe, v ktorej sa zdá, že záleží len na nepodstatných veciach. Rok 2000 pokoja a odpočinku prináša ironický, nadnášajúci pohľad aj na veci, ktoré hlavnú hrdinku v živote trápia.

Kúpiť za 12,59 €

Sviatok bezvýznamnosti

Sviatok bezvýznamnosti

Kundera Milan

Milan Kundera má dar pristupovať k vážnym veciam s humorom. A presne tento dar zúročil aj vo svojom najnovšom románe, ktorý je rozsahom útly, no obsahuje esenciu sveta a svetonázoru kunderovských postáv. A najmä ‒ prvýkrát si prečítame tohto svetoznámeho autora v slovenskom preklade.

Kúpiť za 10,20 €

Život sa so mnou pohráva

Život sa so mnou pohráva

Grossman David

Príbeh troch generácií silných žien nás zavedie do titovskej Juhoslávie aj do izraelského kibucu. Prevedie nás spletitou rodinnou históriou, vzťahmi matiek a dcér, ktoré sú poznačené minulosťou, no tým ovplyvňujú aj vlastnú budúcnosť. Známy David Grossman vo svojom najnovšom románe spracoval skutočný príbeh 20. storočia.

Kúpiť za 10,20 €

Purpurový ibišek

Purpurový ibišek

Adichieová Chimamanda Ngozi

Nádherný román ‒ debut autorky bestselleru Amerikánka je o emočných búrkach dospievania, pevných rodinných putách aj žiarivom prísľube slobody. Zavedie nás do Nigérie zmietanej vojenským pučom, ale aj na miesta, kde omamne vonia kari a muškátový oriešok.

Kúpiť za 15,57 €

Výdych

Výdych

Chiang Ted

Ted Chiang je majster poviedok, ktoré ocenia fanúšikovia sci-fi, ale absolútne si podmaní aj čitateľov, ktorí hľadajú presne zachytené pravdy o ľudskej povahe. Elegantná zbierka zamestná vaše otázkami: Aká je podstata vesmíru? Čo znamená byť človekom? Existuje slobodná vôľa?

Kúpiť za 13,46 €

Príručka pravého detektíva

Príručka pravého detektíva

Berry Jedediah

Bizarné postavičky kriminálnikov a puntičkársky úradník, ktorého zrazu povýšia na detektíva. Tak trochu krimi, tak trochu absurdné a úsmevné rozprávanie. Príručka pravého detektíva vás neprestane prekvapovať.

Kúpiť za 13,41 €

1794

1794

Natt och Dag Niklas

Výborná historická detektívka sa odohráva v Štokholme, v ktorom bolo 18. storočie, zdá sa, rovnako kruté a temné, akoby to bolo dnes. Vyšetrovatelia riešia prípad mučenej nevesty počas svadobnej noci, z ktorého je obvinený jej novomanžel šľachtického pôvodu. Rok 1794 priniesol nový prípad v štýle Charlesa Dickensa a Umberta Eca, ten prvý nájdete v knihe 1793.

Kúpiť za 16,92 €

Hnev

Hnev

Soltész Arpád

Novinár Arpád Soltész sa vo svojom treťom románe vracia do obdobia mečiarizmu. Je o normálnych ľuďoch v nenormálnych podmienkach, keď pokiaľ išlo o prachy, nikto si nemohol byť istý svojím životom. Kulisy slovenských ulíc 90. rokov sú nám dobre známe, čo však prinesie príbeh jedného dobrého policajta?

Kúpiť za 13,41 €

Satori v Trenčíne

Satori v Trenčíne

Cabala Lukáš

V Trenčíne majú metro, mrakodrapovú štvrť aj rozvinutú kultúru ázijských bistier. Je to blízka budúcnosť? Alebo je to svet v hlave autora? V takomto Trenčíne, po známych-neznámych miestach chodí Vincent, ktorý nehľadá lásku, ale tá mu aj tak pretne cestu.

Kúpiť za 10,12 €

Vlasť

Vlasť

Aramburu Fernando

Literatúra naozaj dokáže zaťať do živého. Stalo sa tak v Španielsku po vydaní tejto knihy, ale nemenej zaujímavá bude aj pre slovenského čitateľa. Inteligentne vystavaný román je komplexným ponorom do psychológie postáv aj historickým svedectvom o období baskického terorizmu.

Kúpiť za 17,09 €

Podobný obsah

Vianočné lahôdky ‒ pre vaše deti a mládež

Správy

Vianočné lahôdky ‒ pre vaše deti a mládež

Doprajte si k Vianociam naozajstný pokoj. Vybavte darčeky pre svoje deti ‒ náročnú mládež aj najmenších čitateľov ‒ čím skôr! S naším výberom vianočných lahôdok sa ľahko zorientujete v širokej ponuke. Výber sme zostavili úprimne, bez algoritmov. Jednoducho podľa nášho aj vášho dobrého vkusu a hlavne tak, aby nové generácie čitateľov čítali dobré knihy.