Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Dvě autorky a Anasoft litera 2018

Každý týždeň až do vyhlásenia laureáta/laureátky ceny Anasoft litera 2018 Denník N publikuje rozhovory s jej desiatimi nominovanými autormi a autorkami. Ich súčasťou sú aj premiérové uvedenia videoportrétov. Laureát/Laureátka aktuálneho ročníka ceny Anasoft litera bude vyhlásený/vyhlásená v stredu 19. 9. 2018 o 19.00 na galavečere v Mestskom Divadle Pavla Országha Hviezdoslava v Bratislave a v priamom prenose v Rádiu Devín. Päť finálových autorov bude vyhlásených v pondelok 3. 9. 2018 o 14.15 v Rádiu Devín.

Dvě z nominovaných jmen jsou i Alexandra Salmela s knihou Antihrdina a Vanda Rozenbergová s titulem Muž z jamy a deti z lásky. Z české vzdálenosti se právě Vanda R. jeví jako vážný kadidát na letošní ocenění Anasoft literou.




Zobraziť diskusiu (0)

Muž z jamy a deti z lásky

Muž z jamy a deti z lásky

Vanda Rozenbergová

Próza opisuje ľudské city nesentimentálnym, a predsa krehkým jazykom. Priamočiaro a samozrejme vrství humor, smútok a neobyčajnosť všedných vecí a dní.

Kúpiť za 10,76 €

Podobný obsah

Fedor Gál 70

Správy

Fedor Gál 70

Fedor Gál je pro mě jedním z lidí, kteří symbolizují moderní svobodné Slovensko. Navíc - jsem obdivovatel jeho přímé řeči.

Dva dojímavé príbehy

Správy

Dva dojímavé príbehy

Niekedy otvorím knihu a cítim, že teraz je ten správny čas, kedy si ju musím prečítať. Nedávno som prečítal 2 knihy, ktoré majú niečo spoločné. Hlavným hrdinom týchto kníh je muž, ktorému zomrela manželka a on sa nevie s jej stratou vyrovnať. A keďže život bez milovanej ženy pre týchto mužov nemá zmysel, hľadajú spôsob, ako ho ukončiť.

Zbrane Kornela Földváriho

Správy

Zbrane Kornela Földváriho

„No nie je ten život zlomyseľné prasa, ktoré sa vyžíva v detinských schválnostiach a dobre sa zabáva na našich reakciách?“ Napísal raz Kornel Földvári svoje milovanej sestre Irene Lifkovej. Roky jej spolu so svojou ženou Naďou písal každý týždeň jeden dva listy, písal ich na stroji a posielal poštou do Trenčína.