Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Experimentálna grafická novela Všetky tie svety

Vydavateľstvo SLOVART prináša silný komiksový debut slovenskej autorskej dvojice Juraj Čorba a Dávid Marcin.

Knihu bude uvedená besedou vo štvrtok 30. 1. 2020 o 19:00 v bratislavskom Artfore na Kozej ulici a v utorok 25. 2. 2020 o 18:00 v Artfore v Košiciach.

Experimentálna grafická novela Všetky tie svety nám približuje svet, v ktorom nastáva kríza v dôsledku nových technológií. V súčasnej dobe je to mimoriadne aktuálna téma a hneď na začiatku vieme, že sa vydávame novým a pútavým smerom.

Autori odkrývajú príbeh dvoch špičkových expertov riešiacich nezvyčajnú bezpečnostnú hrozbu, ktorú má na svedomí antitechnologické hnutie, ktorého vodcom je tajomný Helio. Experti – On a Ona – sú zároveň aj hlavnými protagonistami a analyzujú Helia a jeho učenie, ktoré aktívne šíria jeho followeri prostredníctvom sietí, 3D hologramov a ďalších nových komunikačných kanálov. Heliove posolstvá majú na niektorých ľudí zvláštny účinok a On a Ona postupne zisťujú, že tento prípad si vyžaduje mimoriadnu opatrnosť a špeciálny prístup. Uprostred intenzívnej a únavnej práce však prídu na to, že s ich misiou nie je niečo v poriadku.

„Technológie pokračujú v tom, s čím začali už staroveké armády. Môžu slúžiť ako nástroj nastolenia poriadku, udržania kontroly a rozširovania vplyvu. Tí, čo chcú ovládnuť svet, si nové technológie musia skrotiť. Ale úspech nie je zaručený.“ Helios

Ilustrátorom knihy Všetky tie svety je Dávid Marcin, ktorý sa podieľal aj na tvorbe ďalších slovenských knižných komiksov: Zlatý zub či PÉ ER DÉ. Juraj Čorba je autorom a zároveň aj prekladateľom, pretože knihu napísal originálne v anglickom jazyku. Kniha Všetky tie svety je nielen vizuálnym zážitkom, ale aj skvelým čítaním o aktuálnej téme.



Text je z materiálov Vydavateľstva Slovart.

Zobraziť diskusiu (0)

Všetky tie svety

Všetky tie svety

Juraj Čorba, Dávid Marcin

Experimentálna grafická novela Všetky tie svety slovenských autorov Juraja Čorbu a Dávida Marcina rozpráva príbeh dvoch špičkových expertov riešiacich nezvyčajnú bezpečnostnú hrozbu spojenú s nástupom nových technológií. Obaja analyzujú učenie zakladateľa antitechnologického hnutia, anonymného Helia, ktoré aktívne šíria jeho followeri prostredníctvom sietí, 3D hologramov a ďalších nových komunikačných kanálov.

Kúpiť za 19,95 €

Podobný obsah

Transport do Samarkandu

Recenzie

Transport do Samarkandu

Popredná súčasná ruská spisovateľka Guzeľ Jachinová si s mimoriadne náročnými témami veľmi rada tyká. Často sa dotýka skutočne boľavých problémov, ktorými história jej domoviny v každom smere doslova prekypuje. Podobné motívy preto masívne rezonujú i v jej najnovšom opuse. Je ním výborný historický román Transport do Samarkandu, ktorý u nás vydal Slovart. V prekladateľskej réžii osvedčeného Jána Štrassera tak vítane rozšíril rady utešene sa rozrastajúcej šperkovnice v edícii MM.

O tele duše

Recenzie

O tele duše

Akou akosťou môžu disponovať vaše krátke texty, ak ste prvou dámou súčasnej ruskej literatúry a pevne vyrastáte z neotrasiteľných základov čechovovskej tradície? Pokiaľ tipujete extratriednu kvalitu, robíte dobre. Presne takú radno hľadať v poviedkovej zbierke s názvom O tele duše od vskutku výnimočnej spisovateľky Ľudmily Ulickej, ktorej prekladu sa s veľkou chuťou ujal stále potešujúco činný Ján Štrasser, pričom knižka už pred istým časom vyšla v známej edícii MM Vydavateľstva Slovart.

Úzkosť

Úzkosť

Denisa Fulmeková

Arleta, hrdinka tohto fragmentárneho rozprávania, si uvedomuje, že je za pomyselnou polovicou života. Prijala v ňom množstvo rolí ‒ je matkou, manželkou, dcérou, kamarátkou, spisovateľkou. Navonok je s nimi stotožnená, hoci sú aj chvíle, keď sa jej zmocňuje pocit, že tá-ktorá úloha presahuje jej limity. Priznáva si, že rovnako ako je rôznymi situáciami zraňovaná, v iných zasa zraňuje ona. Pomaly v nej rastie odhodlanie odložiť všetky masky, pretože chce spoznať pravdu. Čo na tom, že tá má napokon podobu čoraz nápadnejších trhlín? Teraz je Arletinou úlohou nájsť odvahu prestať ich skrývať. Novela Denisy Fulmekovej je odvážnym čítaním o veciach, ktoré nikoho z nás neminú.