Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Filmová adaptácia Bratov Sistersovcov Patricka deWitta

Na webe britského Guardianu sa objavila informácia o chystanej adaptácii mnohými cenami oceneného románu Patricka deWitta Bratia Sistersovci, ktorý vydalo v slovenskom preklade Vydavateľstvo Artforum v roku 2012.

Režisérom adaptácie má byť u nás čoraz známejší francúzsky režisér Jacques Audiard, ktorý za svoj k dnešnému dňu posledný film Dheepan (v slovenských kinách od polovice októbra, distribuuje Film Europe) získal na tohtoročnom festivale v Cannes Zlatú palmu. Audiardovu retrospektívu mali diváci možnosť vidieť na festivale Cinematik v Piešťanoch v roku 2011, pričom festival vydal pri tejto príležitosti aj brožúru venovanú Audiardovej tvorbe nazvanú prozaicky Filmy Jacquesa Audiarda (jednotlivé texty sú k dispozícii aj online). V širšej distribúcii boli na Slovensku uvedené Audiardove filmy Prorok (Asociácia slovenských filmových klubov) a Z hrdze a kosti (Itafilm). Adaptácia Bratov Sistersovcov bude Audiardovým prvým anglicky hovoreným filmom a v jednej z hlavných úloh by sa mal objaviť americký herec John C. Reilly.


Zobraziť diskusiu (0)

Bratia Sistersovci

Bratia Sistersovci

Patrick deWitt

Profesionálni pištoľníci - bratia Charlie a Eli Sistersovci - pracujú na opačnej strane zákona (ak, pravda, v súvislosti so západným pobrežím Spojených štátov roku 1851 – v časoch vrcholiacej Zlatej horúčky – vôbec možno hovoriť o zákone). Príbeh ich ostatnej zákazky – vypátrať a zabiť Hermanna Warma, zlatokopa, ktorý vynašiel unikátny spôsob lokalizácie zlata – nám rozpráva citlivejší z bratov Eli.

Kúpiť za 10,12 €

Podobný obsah

Fedor Gál 70

Správy

Fedor Gál 70

Fedor Gál je pro mě jedním z lidí, kteří symbolizují moderní svobodné Slovensko. Navíc - jsem obdivovatel jeho přímé řeči.

Dva dojímavé príbehy

Správy

Dva dojímavé príbehy

Niekedy otvorím knihu a cítim, že teraz je ten správny čas, kedy si ju musím prečítať. Nedávno som prečítal 2 knihy, ktoré majú niečo spoločné. Hlavným hrdinom týchto kníh je muž, ktorému zomrela manželka a on sa nevie s jej stratou vyrovnať. A keďže život bez milovanej ženy pre týchto mužov nemá zmysel, hľadajú spôsob, ako ho ukončiť.

Zbrane Kornela Földváriho

Správy

Zbrane Kornela Földváriho

„No nie je ten život zlomyseľné prasa, ktoré sa vyžíva v detinských schválnostiach a dobre sa zabáva na našich reakciách?“ Napísal raz Kornel Földvári svoje milovanej sestre Irene Lifkovej. Roky jej spolu so svojou ženou Naďou písal každý týždeň jeden dva listy, písal ich na stroji a posielal poštou do Trenčína.