Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Mimi a Líza mieria do sveta

Rozprávkový príbeh Mimi a Líza Kataríny Kerekesovej je jedným z najúspešnejších animovaných seriálov a aj jednou z najpredávanejších detských kníh posledných rokov. Seriál mal premiéru v roku 2013, o dva roky neskôr televízia vysielala druhú sériu, Rádio Regina rozhlasové rozprávky a vydavateľstvo Slovart vydalo dva diely knihy Mimi a Líza. Teraz mieri seriál do Francúzska.

Do kín ho 6. apríla uvedie distribučná spoločnosť Cinéma Public Films. V 45 minútovom pásme premietnu rozprávky z prvej série: Tmy sa nemusíš báť, Kam zmizol tieň, Tety z pexesa, Agent vitamín, Zbohom farba sivá a Neviditeľná ryba. Cinéma Public Films sa zameriava na audiovizuálnu tvorbu určenú pre mladé publikum a venuje sa aj vzdelávaniu tých najmenších. Preto okrem filmu ponúka učiteľom a deťom aj špeciálne materiály, prostredníctvom ktorých im príťažlivou formou približuje obohacujúce momenty z premietnutých rozprávok. Projekcie Mimi a Lízy budú spestrené kreatívnymi hrami s hmatovým pexesom Memonik, ktorého autorkou je slovenská dizajnérka Nikoleta Čeligová. Deti si budú môcť aspoň na chvíľu vyskúšať, aké je to vnímať svet so zatvorenými očami.


Rozprávkový seriál Mimi a Líza zaujal vďaka posolstvu, ktoré v sebe prináša. Prostredníctvom veselých dobrodružstiev dvoch kamarátok spoznávajú deti svet nevidiacich. „Uvedomujú si, že aj keď sa na veci pozerajú odlišne, nie je medzi nimi žiadny rozdiel,“ vysvetľuje autorka projektu Katarína Kerekesová. „Je úžasné sledovať deti, ako sa snažia prísť na to, aké je to vnímať predmety okolo nás hmatom alebo prostredníctvom čuchu.“

Kniha Mimi a Liza sa dostala minulý rok aj do celosvetového výberu kníh (celkovo je tam 50 knih za rok 2015) projektu Dokumentačného centra IBBY pre postihnutých. Tieto knihy môže každé dva roky navrhnúť ktorákoľvek zo sedemdesiatichsiedmych národných sekcií IBBY a slovenská kniha sa tam, dostala po mnohých rokoch.



Zobraziť diskusiu (0)

Mimi a Líza 1

Mimi a Líza 1

Kerekesová Katarína, Moláková Katarína, Salmela Alexandra

„V mojom meste sú všelijaké domy. Tehlové, kamenné, betónové. é majú zasa hrboľaté steny. Sú vysoké. Viem to, pretože vtáčiky, čo čvirikajú na strechách, počujem dosť slabo.“ Takto hovorí Mimi, ktorá žije vo svete za zavretými očami. No jej svet vôbec nie je nudný a čiernobiely. Spolu s neposednou Lízou spoznávajú susedov a prežívajú dobrodružstvá, kde zrak zrazu nie je taký dôležitý.

Kúpiť za 11,35 €

Mimi a Líza

Mimi a Líza

Kerekesová Katarína, Moláková Katarína, Salmela Alexandra

Po veľkom úspechu prvej série večerníčkov Mimi a Líza a aj knihy, ktorá podľa nich vznikla, prichádza autorský tím s ďalšími šiestimi príbehmi. Dve nezvyčajné kamarátky Mimi a Líza nás opäť zavedú do fantastických svetov.

Kúpiť za 10,76 €

Mimi & Líza - DVD

Mimi & Líza - DVD

Kerekesová Katarína

Mimi a Líza sú neobyčajné dievčatá. Jedna má oči stále zatvorené a druhá ich má otvorené dokorán.dem veselých príbehov nového slovenského večerníčka:1. Tmy sa nemusíš báť, 2. Kam zmizol tieň?, 3. Tety z pexesa, 4. Agent Vitamín, 5. Zbohom, farba sivá, 6. Neviditeľná ryba, 7. Vianoce Účinkujú:Ema Mercová, Gréta Fedora Homzová, Táňa Radeva, Roman Féder, Petra Polnišová, Oľga Belešová, Zuzana Polonská, Zuzana Kronerová, Jana Oľhová, Marián Geišberg, Karol Čálik, Ivan Martinka, Zita Furková, Eva Rysová, Boris Farkaš, Štefan Bučko, Sidónia Federová, Dominika Kováčová, Ivana Lapšanská, Námet a réžia:Katarína Kerekesová

Kúpiť za 7,75 €

Mimi & Líza 2 - DVD

Mimi & Líza 2 - DVD

Kerekesová Katarína

Poďte sa pozrieť, čo všetko spolu Mimi a Líza uvideli pri svojich nových dobrodružstvách. V starých hodinách nájdu zlomyseľnú vílu Hrdzu, pod zemou zas úspešnú atlétku - dážďovku Nelu. Vesmírom poletia v bubline, čosi nakúpia a čosi rozdajú. V písmenkovej vojne bude Líza generálom a Mimi zasa chvíľu roztopašnou Lízou. 8. Zakliaty čas, 9. Vanilkový deň, 10. Zrkadlo,11. Dážďovka tour, 12. Bublinkový vesmír, 13. Neposlušné písmenká

Kúpiť za 8,99 €

Podobný obsah

Fedor Gál 70

Správy

Fedor Gál 70

Fedor Gál je pro mě jedním z lidí, kteří symbolizují moderní svobodné Slovensko. Navíc - jsem obdivovatel jeho přímé řeči.

Dva dojímavé príbehy

Správy

Dva dojímavé príbehy

Niekedy otvorím knihu a cítim, že teraz je ten správny čas, kedy si ju musím prečítať. Nedávno som prečítal 2 knihy, ktoré majú niečo spoločné. Hlavným hrdinom týchto kníh je muž, ktorému zomrela manželka a on sa nevie s jej stratou vyrovnať. A keďže život bez milovanej ženy pre týchto mužov nemá zmysel, hľadajú spôsob, ako ho ukončiť.

Zbrane Kornela Földváriho

Správy

Zbrane Kornela Földváriho

„No nie je ten život zlomyseľné prasa, ktoré sa vyžíva v detinských schválnostiach a dobre sa zabáva na našich reakciách?“ Napísal raz Kornel Földvári svoje milovanej sestre Irene Lifkovej. Roky jej spolu so svojou ženou Naďou písal každý týždeň jeden dva listy, písal ich na stroji a posielal poštou do Trenčína.