Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Prašina - Ako prežiť karanténu s mládežou?

Čo radí v karanténnom čase mládeži a ich rodičom skautský vedúci a autor obľúbenej knižnej série Prašina? Môžeme aplikovať nejaký “postup na prežitie” v zápase s nudou, všadeprítomným internetom a nemožnosťou ísť von? O tom, či nás tajomná pražská štvrť Prašina môže v tieto dni k niečomu inšpirovať porozpráva Vojtěch Matocha. HOSTIA: Vojtěch Matocha - spisovateľ, skaut, matematik Terézia Liptáková - PR a kníhkupkyňa z bratislavského Artfora


Zobraziť diskusiu (0)

Prašina

Prašina

Vojtěch Matocha

Prašina je tajuplné miesto: temný ostrov uprostred žiariacej Prahy. Nikto nevie prečo, ale v Prašine nefunguje elektrina: nesvietia tu lampy, nejazdia električky a mobily márne hľadajú signál. V tejto strašidelnej štvrti pátrajú dvaja chlapci a dievča po starobylom tajomstve, ktoré by mohlo zmeniť svet. Ich dobrodružstvo je o to nebezpečnejšie, že musia čeliť partii dospelých, ktorí majú rovnaký cieľ a nezastavia sa pred ničím. Mimoriadne napínavý príbeh blízky štýlu Jaroslava Foglara dopĺňajú ilustrácie, ktoré čitateľa vezmú priamo do srdca Prašiny.

Kúpiť za 10,20 €

Prašina 2. Čierny Merkurit

Prašina 2. Čierny Merkurit

Vojtěch Matocha

Praha je zaviata snehom, ktorý ukryl akékoľvek stopy jesenného dobrodružstva Jirka a En. Prašina však znova nečakane vtrhne do ich životov ako snehová víchrica. Aká hrozba číha v prašinskej štvrti Krchleby a kto je tajomný Melichar?

Kúpiť za 10,20 €

Malý Princ

Malý Princ

Antoine de Saint-Exupéry

„Nakresli mi barančeka." Touto prosbou osloví malý chlapec so zlatistými kučerami pilota, ktorý havaroval v saharskej púšti. Odkiaľ sa tam to chlapča vzalo?

Kúpiť za 8,96 €

Mio, môj Mio

Mio, môj Mio

Astrid Lindgrenová

Kniha Mio, môj Mio svetoznámej autorky Astrid Lindgrenovej je o deväťročnom chlapcovi, o ktorého sa nikto nezaujíma. Vyzerá to, že ešte aj keď sa stratí, akoby si to nik ani nevšimol.

Kúpiť za 8,96 €

Hobit

Hobit

J.R.R. Tolkien

Hobit je kniha dejovo spojená s trilógiou Pán Prsteňov. Tolkien v príbehu o Pánovi Prsteňov vlastne pokračoval v rozbehnutom deji z Hobita.

Kúpiť za 7,55 €

Podobný obsah

Fedor Gál 70

Správy

Fedor Gál 70

Fedor Gál je pro mě jedním z lidí, kteří symbolizují moderní svobodné Slovensko. Navíc - jsem obdivovatel jeho přímé řeči.

Dva dojímavé príbehy

Správy

Dva dojímavé príbehy

Niekedy otvorím knihu a cítim, že teraz je ten správny čas, kedy si ju musím prečítať. Nedávno som prečítal 2 knihy, ktoré majú niečo spoločné. Hlavným hrdinom týchto kníh je muž, ktorému zomrela manželka a on sa nevie s jej stratou vyrovnať. A keďže život bez milovanej ženy pre týchto mužov nemá zmysel, hľadajú spôsob, ako ho ukončiť.

Zbrane Kornela Földváriho

Správy

Zbrane Kornela Földváriho

„No nie je ten život zlomyseľné prasa, ktoré sa vyžíva v detinských schválnostiach a dobre sa zabáva na našich reakciách?“ Napísal raz Kornel Földvári svoje milovanej sestre Irene Lifkovej. Roky jej spolu so svojou ženou Naďou písal každý týždeň jeden dva listy, písal ich na stroji a posielal poštou do Trenčína.