Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Rozhovor s Etgarem Keretem: Jsem synem imigrantů

Izraelský autor Etgar Keret (1967) je bytost, kterou si Artforum oblíbilo a vydalo jí zatím dvě knihy. Tenhle postmoderní Hebrej se prý cítí v současném Izraeli trochu jako imigrant. Asi i proto kolem sebe dokáže i ve vážných věcech vidět humor. Tolik absurdit je kolem nás. Někdy pomůže už opravdu jen ironie. Rozhovor z Literarní.cz

ROZHOVOR ČTI TADY

Zobraziť diskusiu (0)

Sedem dobrých rokov

Sedem dobrých rokov

Etgar Keret

Sedem dobrých rokov je nová zbierka poviedok jedného z najprekladanejších a najobľúbenejších izraelských spisovateľov, izraelského Tarantina – Etgara Kereta. V Izraeli zbierku radšej ani nepublikoval, pretože texty sú príliš osobné a ako sám povedal – osobné veci radšej poviete cudzincovi, s ktorým sa už nikdy nestretnete, ako susedovi.

Kúpiť za 8,42 €

Podobný obsah

Rozhovor s Etgarom Keretom na Rádiu FM.

Správy

Rozhovor s Etgarom Keretom na Rádiu FM.

Nahrávka rozhovoru.

Porucha na kraji galaxie

Recenzie

Porucha na kraji galaxie

Popredný izraelský autor Etgar Keret sa vo svete považuje za jedného z najlepších majstrov krátkych poviedok. Jeho tvorbu charakterizuje ľudská tragédia podaná zábavným až ironickým spôsobom. Príbehy samotné, balansujúce na hranici skutočnosti a fikcie, spôsobujú u čitateľa nejeden záchvev kútikov či momenty prekvapenia, počas ktorých sa mu v mysli vynára častá otázka ‒ Prečo? Odpoveď je jednoduchá. Lebo Keret.

Poviedka mesiaca máj 2020: Olivy alebo blues na konci sveta

Poviedka mesiaca máj 2020: Olivy alebo blues na konci sveta

Obľúbený izraelský poviedkar Etgar Keret už v minulosti zostavil knihu poviedok špeciálne pre vydavateľstvo Artforum (zbierka Osem percent ničoho). Teraz nám poskytol na zverejnenie svoju novú, knižne nepublikovanú poviedku. Inšpiráciu k nej priniesla korona karanténa. Prinášame vám ju exkluzívne na Medzi knihami v preklade Silvie Singer.