Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Rozhovor s Etgarom Keretom na Rádiu FM.

Nahrávka rozhovoru.

Zobraziť diskusiu (0)

Osem percent ničoho

Osem percent ničoho

Etgar Keret

Autorov vlastný výber jeho obľúbených raných poviedok, ktorý zostavil špeciálne pre Artforum. Päťdesiatjeden rôznorodých príbehov, ktoré sa kľudne mohli stať komukoľvek z našich známych.

Kúpiť za 10,20 €

Podobný obsah

Rozhovor s Etgarem Keretem: Jsem synem imigrantů

Rozhovor

Rozhovor s Etgarem Keretem: Jsem synem imigrantů

Izraelský autor Etgar Keret (1967) je bytost, kterou si Artforum oblíbilo a vydalo jí zatím dvě knihy. Tenhle postmoderní Hebrej se prý cítí v současném Izraeli trochu jako imigrant. Asi i proto kolem sebe dokáže i ve vážných věcech vidět humor. Tolik absurdit je kolem nás. Někdy pomůže už opravdu jen ironie. Rozhovor z Literarní.cz

Porucha na kraji galaxie

Recenzie

Porucha na kraji galaxie

Popredný izraelský autor Etgar Keret sa vo svete považuje za jedného z najlepších majstrov krátkych poviedok. Jeho tvorbu charakterizuje ľudská tragédia podaná zábavným až ironickým spôsobom. Príbehy samotné, balansujúce na hranici skutočnosti a fikcie, spôsobujú u čitateľa nejeden záchvev kútikov či momenty prekvapenia, počas ktorých sa mu v mysli vynára častá otázka ‒ Prečo? Odpoveď je jednoduchá. Lebo Keret.

Poviedka mesiaca máj 2020: Olivy alebo blues na konci sveta

Poviedka mesiaca máj 2020: Olivy alebo blues na konci sveta

Obľúbený izraelský poviedkar Etgar Keret už v minulosti zostavil knihu poviedok špeciálne pre vydavateľstvo Artforum (zbierka Osem percent ničoho). Teraz nám poskytol na zverejnenie svoju novú, knižne nepublikovanú poviedku. Inšpiráciu k nej priniesla korona karanténa. Prinášame vám ju exkluzívne na Medzi knihami v preklade Silvie Singer.