Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Vaše 2% Vám radi vrátime

​... v prípade, že máte radi knihy a literatúru, že chcete mať prehľad o tom, čo sa deje v literárnom a kníhkupeckom svete na Slovensku aj v zahraničí, že sa radi stretávate so spisovateľmi, ilustrátormi, vydavateľmi, historikmi či filmármi. Stránka Medziknihami.sk je nezisková aktivita, ktorú zastrešuje n.o. Art-fórum pre literatúru a kníhkupectvo Artforum, spolupracujeme s ďalšími malými kníhkupectvami a vydavateľstvami a s ľuďmi, ktorí radi čítajú a o svojich zážitkoch s knihami sa chcú aj podeliť.

Na stránke medziknihami.sk pravidelne prinášame rozhovory, recenzie, ukážky zo zaujímavých aktuálnych kníh, pozvánky na literárne podujatia na celom Slovensku a informácie o dianí v českej, slovenskej aj zahraničnej literatúre.

Okrem stránky medziknihami.sk vydávame obľúbené noviny Čo čítať?, ktoré dvakrát ročne nájdete zdarma v kaviarňach, kluboch, kníhkupectvách či školách po celom Slovensku a v ktorých nájdete tipy na dobré knihy od zaujímavých osobností, rozhovory s autormi, aktuality z kníhkupectiev. Teraz pripravujeme online archív novín na stránke www.cocitat.sk.

Na vlnách Rádia_FM každý utorok o pol desiatej ráno ( a počas týždňa v ďalších reprízach) môžete počuť reláciu Knižný tip, ktorú pre nás a pre vás pripravuje Aňa Ostrihoňová. Každý týždeň predstavujeme v éteri jednu zaujímavú knižnú novinku a tú môžete vždy aj vyhrať.

V priestoroch kníhkupectva Artforum poriadame debaty, prezentácie, výstavy aj koncerty - minulý rok ich bolo viac ako štyridsať. S detským predstavením, knižnicou a debatou Fedora Gála a Miša Kaščáka sme boli na Pohode, divadlo a koncert ste mohli vidieť na Dobrom trhu, islandského spisovateľa Jóna Kalmana Stefánssona sme predstavili v Bratislave a v Žiline. Uviedli sme do života knihy Andreja Bána, Ju Chua, Sjóna, Petra Krištúfka, Mily Haugovej, Beneho a Lyrika, Ireny Brežnej, Denisy Fulmekovej, DVD Jara Vojteka a mnoho ďalších. Pre deti sme pripravili niekoľko detských predstavení s názvom Posvieťte si s nami na sny. Hostili sme debatu štrajkujúcich učiteľov, záchrancov zrúcanín aj združenie Bratislava bez náckov.


Podobne a ešte pestrejšie chceme pokračovať aj v roku 2017. Na Medziknihami.sk chystáme nové pravidelné rubriky, máme novú redakčnú radu (Lucia Satinská, Peter Darovec, Palo Rankov a Pero le Kvet) a nových zaujímavých prispievateľov - napr. Juraj Malíček so sci-fi literatúrou.

Tento rok vydáme 3 čísla novín Čo čítať? a dokončíme archív starších čísel.

Vaše 2% nám toto všetko pomôžu zrealizovať. Nebude Vás to stáť nič navyše – vaše 2% by inak zhltla štátna čierna diera a skončili by kto vie kde, no takto môžete o ich využití rozhodnúť Vy.

Ak sa rozhodnete poukázať 2% z vašich daní práve nám, použite naše predvyplnené Vyhlásenie, do daňového priznania vyplňte naše údaje a Vyhlásenie spolu s Potvrdením o zaplatení dane doručte do 30.4.2017 na daňový úrad podľa vášho bydliska, alebo do kníhkupectva Artforum na Kozej 20 v Bratislave.

Názov: Art-fórum pre literatúru, n.o.,
Sídlo: Kozia 20, 811 03, Bratislava
Právna forma: Nezisková organizácia
poskytujúca všeobecne prospešné služby,
IČO: 42168767

Všetky potrebné predvyplnené tlačivá si môžete stiahnuť TU


Ďakujeme!


Zobraziť diskusiu (0)

Podobný obsah

Fedor Gál 70

Správy

Fedor Gál 70

Fedor Gál je pro mě jedním z lidí, kteří symbolizují moderní svobodné Slovensko. Navíc - jsem obdivovatel jeho přímé řeči.

Dva dojímavé príbehy

Správy

Dva dojímavé príbehy

Niekedy otvorím knihu a cítim, že teraz je ten správny čas, kedy si ju musím prečítať. Nedávno som prečítal 2 knihy, ktoré majú niečo spoločné. Hlavným hrdinom týchto kníh je muž, ktorému zomrela manželka a on sa nevie s jej stratou vyrovnať. A keďže život bez milovanej ženy pre týchto mužov nemá zmysel, hľadajú spôsob, ako ho ukončiť.

Zbrane Kornela Földváriho

Správy

Zbrane Kornela Földváriho

„No nie je ten život zlomyseľné prasa, ktoré sa vyžíva v detinských schválnostiach a dobre sa zabáva na našich reakciách?“ Napísal raz Kornel Földvári svoje milovanej sestre Irene Lifkovej. Roky jej spolu so svojou ženou Naďou písal každý týždeň jeden dva listy, písal ich na stroji a posielal poštou do Trenčína.