Medzi knihami - čerstvé informácie z diania v knižnom svete

 

Zdeněk Svěrák 80

Prý všechny ty povídky a filmy (Vrchní prchni, Kolja, Vratné láhve, Na samotě u lesa...) nejsou to hlavní. Hlavní je prý Jára Cimrman. Legendární mystifikace, kterou vymysleli Jiří Šebánek, Ladislav Smoljak a Zdeněk Svěrák. Posledně jmenovaný je poslední ze žijících zakladatelů. Nabízíme možnost setkat se s jubilantem prostřednictvím rozhovoru na DVTV.

TADY ROZHOVOR NA DVTV

Zobraziť diskusiu (0)

Divadlo Járy Cimrmana

Divadlo Járy Cimrmana

Svěrák, Weigel,Smoljak

Tato jedinečná publikace je dosud nejobsáhlejším průvodcem po neobyčejně plodné, letos již šestačtyřicetileté historii českého národního pokladu – Divadla Járy Cimrmana. Na šedesáti čtyřech stranách exkluzivní obrazové knihy vás čeká obsáhlá exkurze dějinami divadla, které se nakonec proslavilo, navzdory všem peripetiím a nepřízním režimu, času i osudu.

Kúpiť za 53,20 €

Podobný obsah

Fedor Gál 70

Správy

Fedor Gál 70

Fedor Gál je pro mě jedním z lidí, kteří symbolizují moderní svobodné Slovensko. Navíc - jsem obdivovatel jeho přímé řeči.

Dva dojímavé príbehy

Správy

Dva dojímavé príbehy

Niekedy otvorím knihu a cítim, že teraz je ten správny čas, kedy si ju musím prečítať. Nedávno som prečítal 2 knihy, ktoré majú niečo spoločné. Hlavným hrdinom týchto kníh je muž, ktorému zomrela manželka a on sa nevie s jej stratou vyrovnať. A keďže život bez milovanej ženy pre týchto mužov nemá zmysel, hľadajú spôsob, ako ho ukončiť.

Zbrane Kornela Földváriho

Správy

Zbrane Kornela Földváriho

„No nie je ten život zlomyseľné prasa, ktoré sa vyžíva v detinských schválnostiach a dobre sa zabáva na našich reakciách?“ Napísal raz Kornel Földvári svoje milovanej sestre Irene Lifkovej. Roky jej spolu so svojou ženou Naďou písal každý týždeň jeden dva listy, písal ich na stroji a posielal poštou do Trenčína.